Nasi Goreng Cina Seafood

Lama sudah ditinggalkan blog ini.

Hari ini berazam nak terus kongsikan resepi yang cepat mudah senang nie. Jom kita mulakan dengan resepi Nasi Goreng Cina Seafood:

(anggaran 6 orang makan)
6 cawan nasi
5 ulas bawang putih (pecahkan saja)
3 esok sotong
10 ekor udang
1 batang lobak merah (disagat kasar)
3 pokok siew park choy
Secubit garam
2 sudu besar sos tiram

Caranya:
1. Tuang minyak masak, masuk bawang putih tumis hingga naik bau
2. Masukkan udang dan sotong
3. Masukkan lobak
4. Masukkan nasi
5. Akhir sekali, masukkan sos tiram dan garam secukup rasa.

SIAP!

Sangat sesuai untuk seisi keluarga. Dan if nak masakkan bayi, guna nasi yang lembik.


Previous
Next Post »

2 comments

Write comments
lynmunir
AUTHOR
April 29, 2013 at 7:47 AM delete

Nasi goreng cina - my favourite.

Reply
avatar